In Nederland willen we in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat we per saldo geen CO2 meer uitstoten. Voor het verwarmen van onze woningen gebruiken we dan dus niet langer aardgas. In veel gevallen zal een elektrische warmtepomp de cv-ketel op aardgas vervangen. Ook koken op aardgas is straks verleden tijd; het gasfornuis maakt plaats voor een inductiekookplaat.

Nieuwe huizen worden al een aantal jaren gasloos opgeleverd, maar miljoenen bestaande woningen hebben nog wél een aardgasaansluiting. ‘Van het aardgas af’ klinkt makkelijk, maar in de praktijk kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig kunt u uw woning ook stap voor stap loskoppelen van het aardgasnet. Bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp, Combineert u deze met een elektrische boiler en zonnepanelen bent u in feite al van het gas af.

Bent u benieuwd wat er zoal bij komt kijken om afscheid te nemen van het aardgas? Wilt u weten wat er nodig is om úw woning gasloos te maken? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend te kijken wat mogelijk is.